Het slotdebat tussen de kandidaten voor het voorzitterschap van GroenLinks is vrijdagavond 1 maart live te volgen op de website van GroenLinks Rotterdam. Kijkers kunnen op twitter vragen insturen voor de verschillende kandidaten via de hashtag #groenlinksslotdebat. Het slotdebat begint om half acht en wordt gehouden in het RO Theater.

Op het partijcongres op 3 maart kiezen de leden van GroenLinks een nieuw bestuur en wordt besloten wie de nieuwe partijvoorzitter wordt; Rik Grashoff, Lot van Hooijdonk of Pieter Kos. Het door GroenLinks Rotterdam georganiseerde slotdebat is de laatste gelegenheid voorafgaand aan het congres waar de leden de diverse kandidaat-bestuursleden aan de tand kunnen voelen. De avond begint met een debat, onder leiding van Anna Visser. Daarna is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen vanuit de zaal en na afloop van het debat is er een borrel in de lobby.

Voor mensen die niet bij het slotdebat aanwezig kunnen zijn zal GroenLinks Rotterdam een livestream beschikbaar maken. Het debat wordt met één camera in beeld gebracht. Vragen die via de hashtag #groenlinksslotdebat worden gesteld worden zoveel als mogelijk voorgelegd aan de kandidaten in de zaal. Na afloop van het debat publiceert GroenLinks hieronder video's van het debat.