De kandidaten voor het voorzitterschap van GroenLinks gaan op vrijdagavond 1 maart voor de laatste keer met elkaar in debat in het Rotterdamse RO Theater. Op het partijcongres op 3 maart besluiten de leden van GroenLinks vervolgens wie de nieuwe voorzitter wordt; Rik Grashoff, Lot van Hooijdonk of Pieter Kos.

Rik Grashoff is een bekend gezicht in Rotterdam. Hij was tot drie jaar geleden wethouder in de havenstad, onder meer voor cultuur en duurzaamheid. Lot van Hooijdonk is adjunct-directeur van de Natuur -en Milieufederatie in Utrecht en Pieter Kos is fractievoorzitter voor GroenLinks in Leiden.

Naast de drie kandidaat-voorzitters gaan ook de andere tien kandidaat-bestuursleden met elkaar in discussie over de toekomst van de partij en de invloed van leden op de koers en inhoud. Het debat wordt georganiseerd door GroenLinks Rotterdam en start om 19.30 uur. Anna Visser, voormalig directeur van omroep Llink en eigenaar van het duurzame warenhuis IZMOOIZO, leidt de discussie.

Het RO Theater biedt plek aan bijna driehonderd mensen. Reserveren is niet nodig, maar GroenLinks raadt mensen wel aan om op tijd te komen. Na afloop van het debat is er een borrel in de lobby van het theater.

Klik hier voor meer informatie over alle kandidaten.