De luchtvervuiling langs de A13 is ernstiger dan ooit. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde meting van GroenLinks Rotterdam. De partij meet sinds de verhoging van de maximumsnelheid op vier locaties langs de weg de stijging van de luchtvervuiling.

In november was de lucht met gemiddeld 75 microgram stikstofdioxide per kubieke meter bijna twee keer vuiler dan de Europese gezondheidsnorm van 40 microgram. De snelheid op de A13 is een half jaar geleden verhoogd.

'Minister Schultz speelt Russisch roulette met de gezondheid van bewoners', zegt GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte. 'Een minister zou juist mensen in bescherming moeten nemen. In plaats daarvan laat ze de omwonenden van de A13 letterlijk stikken.'

De gemeente Rotterdam maakte vandaag bekend naar de rechter te stappen om de verhoging van de maximumsnelheid van 80 naar 100 kilometer op de A13 terug te draaien. Bonte is blij met dat besluit. In januari zal hij 3000 handtekeningen aan de minister overhandigen van bewoners die zich zorgen maken over hun gezondheid.

Teken ook de petitie.