De landelijke verkiezingen zijn net achter de rug, maar toch waren campaigners van GroenLinks Rotterdam zaterdag alweer op pad om kiezers te winnen. Deze keer op Goeree-Overflakkee, waar op 21 november herindelingsverkiezingen zijn. GroenLinks Goeree-Overflakkee hoopt goed te scoren bij de lokale verkiezingen.

De nieuwe afdeling op Goeree-Overflakkee kon eerder al rekenen op steun van de afdeling in Rotterdam. Zo leenden ze materialen voor hun acties. Maar ook campaigners reizen inmiddels vanuit Rotterdam naar Middelharnis. Zaterdag namen zij deel aan een verkiezingsmanifestatie waar ook Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren aanwezig was. Ook gingen Rotterdammers van deur tot deur om vragen van kiezers te beantwoorden. Dat deden ze onder andere op elektrische scooters.

'We weten hoe moeilijk het soms is om voldoende mensen op de been te brengen, dus besloten we om de collega’s een handje te helpen', zegt Rotterdamse campagneleider Peter Jan de Werk. 'Campagnevoeren is tenslotte erg leuk om te doen.' Afdelingssecretaris Anneloes van Hunnik van GroenLinks Goeree-Overflakkee was blij met de steun. 'Het is fijn om steun te krijgen van een groep enthousiaste GroenLinksers uit Rotterdam. Zo komt de eerste zetel op Goeree-Overflakkee in zicht. Het gaat spannend worden op 21 november.'

Aanstaande zaterdag gaan Rotterdamse GroenLinksers weer helpen. Wil je daar bij zijn? Mail naar Peter Jan de Werk op pj.dewerk@groenlinksrotterdam.nl.