GroenLinks-kandidaat Corinne Ellemeet roemt de sfeer van het Rotterdamse festival De Dag van de Romantische Muziek. Gisteren was de directeur van de Westergasfabriek én de nummer negen op de kandidatenlijst van GroenLinks naar het festival gekomen om campagne te voeren.

Samen met Rotterdamse campagnevrijwilligers heeft Corinne Ellemeet vele honderden gesprekken gevoerd met bezoekers van het grootste eendaagse festival voor klassieke muziek. Dankzij het goede weer en het verlengde programma tot in de avonduren, heeft het evenement in Het Park bij de Euromast dit jaar een recordaantal bezoekers getrokken; ongeveer 40.000.

Ellemeet is ronduit enthousiast. ‘Je ziet zoveel verschillende mensen van allerlei nationaliteiten, maar ook uit alle sociale klassen, die samen genieten van cultuur en elkaar ontmoeten in zo’n prachtig park. De mensen stroomden echt van alle kanten toe en onze flyers gingen als warme broodjes.‘

Het aanstormende Tweede Kamerlid heeft niets gemerkt van een mineurstemming bij de kiezers over de slechte peilingen van GroenLinks. ‘Je hoort niemand negatief doen over GroenLinks, dat heeft me stiekem zelfs wel verbaasd. Mensen zijn lekker op vakantie geweest en denken blijkbaar ‘dat gedoe, dat hebben we gehad’ en kijken nu vooruit.