Boukje Cuelenaere volgt Wim Leewis op als penningmeester van GroenLinks Rotterdam. Daarnaast is zij lid van de functioneringscommissie van de afdeling. Voor de laatste gemeenteraadsverkiezingen heeft ze ook meegeschreven aan het verkiezingsprogramma.

Wim Leewis heeft tijdens het Voorjaarscongres van GroenLinks Rotterdam al afscheid genomen als penningmeester van de afdeling. Het bestuur was toen nog op zoek naar een geschikte vervanger. Leewis is daardoor officieus nog in functie en zal de komende weken alsnog de financiën overdragen aan de nieuwbakken penningmeester.

Boukje Cuelenaere is directeur van AStri in Leiden, een adviesbureau dat zich bezighoudt met de arbeidsmarkt en sociale zekerheid. Naast het vrijwilligerswerk voor GroenLinks is Cuelenaere ook nog bestuurslid bij Stichting Welzijn Noord en lid van de Raad van Toezicht van de Hefgroep.

Voor GroenLinks is Cuelenaere de afgelopen jaren vooral in verkiezingstijd actief door huis-aan-huis te folderen in haar wijk Blijdorp. Het gaat haar makkelijk af om het verhaal van GroenLinks te vertellen. 'Dat komt doordat ik het een ontzettend goed verhaal vind, eigenlijk het enige goede verhaal’, zegt ze. ‘Ik vind het heerlijk om bij een politieke partij te horen met zoveel leuke mensen met het hart op de goede plaats. Ik kies dus vol overtuiging voor het penningmeesterschap van de afdeling.'

Lees ook het profiel van Boukje Cuelenaere.
Lees ook: Bestuurswisseling bij GroenLinks Rotterdam