Op woensdagavond 21 december kunnen bewoners van Ommoord, Hillegersberg en Schiebroek hun mening geven over de komst van snelweg A13/A16. Het bewonersplatform A13/A16 geeft uitleg over de gevolgen van de weg voor de woonomgeving en Milieudefensie presenteert een alternatief plan. Ook VVD-minister Melanie Schultz is uitgenodigd om tekst en uitleg te geven over haar besluit over de A13/A16.

Minister Schultz heeft vorige week besloten om de nieuwe snelweg aan te leggen ten noorden van Rotterdam. De gemeente Rotterdam en de Tweede Kamer moeten nog officieel instemmen met de aanleg. Het tracé van de A13/A16 loopt vanaf Rotterdam Airport langs het Schiebroeksepark, door het Lage Bergse Bos en rakelings langs de woonwijken Ommoord en Terbregge.

Veel omwonenden maken zich zorgen over de komst van de A13/A16. Voor de aanleg moet een groot deel van het Lage Bergse Bos worden gekapt. In het meest gunstige geval zal de weg in het bos een overkapping krijgen, als daar geld voor is. Er komt dan een aarden wal van 7 meter hoog in het Lage Bergse Bos te liggen. Ter hoogte van Ommoord en Schiebroek wordt de weg sowieso zonder overkapping aangelegd.

GroenLinks is tegen de komst van de A13/A16 en wil bewoners de gelegenheid geven om de minister te ondervragen over de plannen. Fractievoorzitter Arno Bonte presenteert tijdens de bijeenkomst de website geensnelwegdoormijnbos.nl waarop mensen hun handtekening kunnen zetten tegen de weg. 'We willen zichtbaar maken dat de aanleg van de A13/A16 gevolgen heeft voor de gezondheid, nachtrust en het recreatiegroen van duizenden Rotterdammers', licht Bonte toe.

Zie de aankondiging in onze agenda voor details.
Lees meer over de nieuwe snelweg in ons Dossier A13/16.