Hoogvliet mist goede fietsverbindingen, waardoor bewoners niet makkelijk vanuit hun wijk naar een groengebied kunnen fietsen. Het fietspad langs de A15 is zelfs verdwenen. Dat constateert GroenLinks na een inventarisatie van de verbindingen voor fietsers en voetgangers in de deelgemeente.

GroenLinks Rijnmond brengt met het project 'Groene grenzen en groenblauwe verbindingen' in kaart waar de groene grenzen in de regio liggen en hoe het buitengebied groen kan blijven. Daarnaast onderzoekt de partij welke routes naar het groen al bestaan en hoe die verder verbeterd kunnen worden.

Het fietspadennetwerk in Hoogvliet kenmerkt zich door een rondweg die deel uitmaakt van de het Landelijke Fietsroutenetwerk (de LF12 van Maassluis naar Nijmegen). Over het algemeen is deze route van goede kwaliteit. Het verbindt een aantal groene bufferzones die langs de A15 liggen, het geeft aansluiting op Spijkenisse en het achterland en vormt in het oosten een verbinding langs de Oude Maas naar het landelijk gebied en de Rhoonse- en Carnisse Grienden.

Ben van Dam, contactpersoon voor het project in Hoogvliet, constateert echter dat 'er verder geen perfecte fietsroutes bestaan binnen de deelgemeente'. Het fietspad door het Oudelandsepark is bijvoorbeeld van slechte kwaliteit . 'Vanwege de verbreding van de A15 heeft men het fietspad vanaf de Aveling naar het Oudelandsepark zelfs helemaal afgesloten. Je moet nu over de Oudelandseweg en die is hobbelig en er zitten ook nog een stuk of vijf verkeersdrempels in. Je kunt je afvragen waarom de deelgemeente niet eerst een nieuw fietspad aanlegt voor men het oude afbreekt.'

Lees hier meer over de inventarisatie van GroenLinks Rijnmond.