GroenLinks organiseert op woensdag 8 juni een politiek café over wonen. Gastsprekers Patrick Kaashoek (senior projectleider strategie en beleid Woonstad Rotterdam), Frans van Hulten (directeur Urbannerdam) en Peter van der Have (directeur BAM woningbouw Rotterdam) geven hun visie op de aantrekkelijkheid van Rotterdam om te wonen.

'Een goede, betaalbare woning in een mooie straat, contact met je buren en alles wat je nodig hebt dichtbij huis’, noemt debatorganisator Jan Hendrik Bos de ideale ingrediënten voor prettig wonen in Rotterdam. ‘Maar ook buurtwinkels, een supermarkt met gezond en vers voedsel en natuurlijk een leuk café op de hoek, dat je kinderen naar een school kunnen die past bij je levensbeschouwing, een speeltuin en sportfaciliteiten in de buurt en een park binnen tien minuten fietsen.’

Na inleidingen van de drie gastsprekers kunnen bezoekers van het politiek café meedoen aan de discussie over het recept voor een aantrekkelijke woonstad. ‘De stad is een voortdurend project waar we samen aan werken om er wat bijzonders van te maken. Maar wat moet er nou precies gebeuren en welke rol hebben woningcorporaties, bewoners en ondernemers daarbij; daarover willen we de discussie aangaan’, aldus Bos.

Het politiek café op 8 juni is in De Machinist aan de Willem Buytewechstraat 45 in Rotterdam en begint om 20.00 uur. De 'brainstorm' van sprekers en publiek staat onder leiding van Karin Vosters.