Het besluit van GroenLinks om de politiemissie naar Afghanistan te steunen heeft tot kritische reacties geleid onder de leden. De Tweede Kamerleden Rik Grashoff en Tofik Dibi geven daarom op dinsdagavond in het Rotterdamse Theater Zuidplein uitleg over het besluit.

Na toezeggingen van het kabinet en rijp beraad hebben negen van de tien leden van de kamerfractie donderdagavond besloten steun te geven aan een Nederlandse civiele politietrainingsmissie naar de Noord-Afghaanse provincie Kunduz. Ineke van Gent heeft tegen gestemd.

Volgens de kamerfractie hebben veel leden voorafgaande aan het moeilijke besluit al laten zien zeer betrokken te zijn. Direct na het kamerdebat heeft de fractie besloten om op zes regionale bijeenkomsten in het land met de leden in gesprek te gaan. Op de bijeenkomsten is er alle ruimte om vragen te stellen en te praten over de consequenties van steun aan de missie. In Rotterdam komen Rik Grashoff en Tofik Dibi van gedachten wisselen.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur en is in Theater Zuidplein. Omdat de zaal een beperkte capaciteit heeft van 170 personen en GroenLinks geen leden aan de deur wil teleurstellen, wordt belangstellenden sterk aangeraden om zich vooraf aan te melden. Alle leden krijgen maandag per mail ook een persoonlijke uitnodiging toegestuurd.