De Rotterdamse GroenLinks-fractie wil dat tram 11 doorgetrokken wordt naar Overschie. Dat voorstel doet fractievoorzitter Arno Bonte woensdag bij de behandeling van de vervoersplannen van de RET. Ook wil hij lijn 11 door laten rijden naar het centrum. Tram 11 rijdt nu alleen een cirkeldienst in de wijk Blijdorp.

Volgens Bonte is het slecht gesteld met de bereikbaarheid per openbaar vervoer van de deelgemeente Overschie. 'Er rijdt alleen een bus. Als straks de nieuwe wijk Park Zestienhoven klaar is zal er nog meer behoefte zijn aan een snelle en frequente tramverbinding.' Op termijn zou tram 11 langs de A13 doorgetrokken kunnen worden naar Delft. Daar kan de tram dan aansluiten op lijn 1 naar Den Haag.

Lijn 11 rijdt sinds eind februari rondjes door Blijdorp op het oude traject van lijn 3. De tram zit op alle momenten van de dag echter vrijwel leeg. Inwoners van Blijdorp willen dat de tram wordt doorgetrokken naar het centrum. GroenLinks heeft begin dit jaar voorgesteld om van lijn 11 een toeristentram maken. De Stadsregio reageerde hier toen positief op, maar slikte dat later weer in.

Als het aan Bonte ligt rijdt tram 11 vanaf 2011 via de Schiekade en het Hofplein door naar de voorkant van het station en maakt daarna een rondje langs het Museumkwartier, de Spido, het Maritiem Museum en het Schielandhuis, en rijdt vervolgens via de Koopgoot en het Hofplein weer terug naar Blijdorp. In 2015 zou de verlenging naar Overschie gereed kunnen zijn.