De bustour van GroenLinks is vandaag in Rotterdam. Femke Halsema doet vanavond mee met het debat op de Erasmus Universiteit. Kandidaten op de lijst van GroenLinks flyeren daaraan voorafgaand tussen 15.00 en 16.00 uur op de Lijnbaan. Daarbij zijn onder andere Jolande Sap (nummer 2) en Ineke van Gent (nummer 5) aanwezig.

Bij metrostation Kralingse Zoom flyert een team in aanwezigheid van onder meer Linda Voortman (nummer 10). Eerder deze dag was Liesbeth van Tongeren (nummer 6) aanwezig bij een campagnebijeenkomst van Greenpeace in Rotterdam.

Op die bijeenkomst bleek vandaag dat GroenLinks een Kamermeerderheid heeft gevonden voor haar initiatiefwet om de bouw van kolencentrales te voorkomen. Naast PvdA, SP en D66 zegde nu ook de Christenunie haar steun toe. De Partij voor de Dieren deed dat ook, zodat de wet vanaf heden op 76 stemmen mag rekenen. GroenLinks gaat alles op alles zetten om de initiatiefwet, die in eerste termijn al door de Kamer is behandeld, door de huidige Kamer te laten afhandelen.