GroenLinks voerde zaterdag en zondag campagne op het Binnenwegplein in Rotterdam. Op het plein presenteerde de partij live muziek, interviews en entertainment. Voor kinderen waren er ballonnen en voor volwassenen flyers en een gratis poster van Femke Halsema.

Op zaterdag treedde de band Drumstel op. Zondag zorgde de brassband uit Katendrecht voor vrolijke noten. Ook draaide de partij regelmatig het campagnelied 'Horizon' van cabaretiere Sara Kroos. Bezoekers konden vragen stellen aan kandidaten op de lijst van GroenLinks. Zo kwamen onder meer Linda Voortman (plek 10), de voormalige Rotterdamse wethouder Rik Grashoff (plek 11) en de Rotterdams-Arubaanse kandidaat Nadya van Putten (plek 19). De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn op woensdag 9 juli.

GroenLinks voerde dit weekeind in Rotterdam ook campagne op markten, in winkelstraten in de deelgemeenten, bij supermarkten en in de wijken door huis-aan-huis flyers te verspreiden. Op maandag, dinsdag en woensdagochtend volgt het slotoffensief met vele flyeracties bij onder meer trein -en metrostations en in de omgeving van het lijsttrekkersdebat op de Erasmus Universiteit. Daar maakt maandagmiddag Femke Halsema haar opwachting. Het debat wordt live uitgezonden door het actualiteitenprogramma Eén Vandaag.

Foto's: Jan Willem Mulder