De gemeenteraad van Rotterdam nodigt zeven betrokken partijen uit voor een hoorzitting over het zerotolerancebeleid dat recentelijk is ingezet door burgemeester Aboutaleb. De gemeenteraad spreekt op woensdagavond 2 juni met de organisaties. De hoorzitting is een initiatief van GroenLinks.

Voor de hoorzitting zijn uitnodigingen verstuurd aan Horeca Nederland, een vertegenwoordiger van verscheidene evenementenorganisaties, de Supportersvereniging Feyenoord, de organisator van de 1-meidemonstratie, de voorzitter van deelgemeente Centrum, de directeur vergunningen en een vertegenwoordiger van een politievakbond.

Met de hoorzitting wil de gemeenteraad onder meer een duidelijk beeld krijgen hoe recente politieoptredens en het aangescherpte veiligheidsbeleid in de stad door burgers en organisaties worden beleefd en beoordeeld. GroenLinks kreeg in de afgelopen weken op de website politieknuppel.nl honderden klachten binnen over politieoptreden tijdens het bevrijdingsfestival, de wedstrijd Feyenoord-Ajax en de 1-mei-demonstratie.