GroenLinks wil op elke basisschool tenminste één sportdocent. Ook moet het aantal scholen dat deelneemt aan het 'Lekker Fit-programma' verdubbelen. ,,Sporten is goed voor je gezondheid en voorkomt en beperkt overgewicht. Je gaat door sporten letterlijk en figuurlijk beter in je vel zitten", zegt Arno Bonte, lijsttrekker voor GroenLinks in Rotterdam.

De ambitieuze plannen om in 2018 het WK voetbal naar Rotterdam te halen en in 2028 de Olympische spelen, zijn in de ogen van GroenLinks leuk, maar investeren in breedtesport en het voor iedere Rotterdammer mogelijk maken om te sporten in eigen wijk of buurt heeft prioriteit. Bonte: ,,Wij willen de Rotterdam City Games herhalen. Om de twee jaar nemen de verschillende buurten en wijken het in teams tegen elkaar op in verschillende sporten en spelen. Iedereen kan en mag hierbij deelnemen. Ontzettend leuk, gezond en gezellig."

TV Rijnmond maakte in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart een rapportage over de Rotterdamse politiek en sport. Bekijk hier de video.