Het Stadionpark wordt dankzij een voorstel van GroenLinks mogelijk helemaal energieneutraal. Dat betekent dat de gebouwen per saldo net zoveel energie gaan opwekken als zij verbruiken.

Rotterdam werkt momenteel plannen uit voor een stadionpark met een nieuwe voetbaltempel, die plaats moet bieden aan 80.000 bezoekers. In de plannen zijn ook een schaatsbaan, woningen, een vernieuwd station voor treinen en metro's en amateursportvelden opgenomen. GroenLinks-raadslid

Arno Bonte wil dat het volledige gebied energieneutraal wordt ontwikkeld. ,,Dat het mogelijk is om een compleet plan energieneutraal uit te voeren bewijst Utrecht in het stationsgebied. Je kunt met een gemeenschappelijk energiebedrijf warmte en stroom aan elkaar gaan leveren. Gebouwen die weinig verbruiken verdienen daardoor zelfs geld.”

Een meerderheid van de raad is akkoord naar een onderzoek om het Stadionpark energieneutraal te maken. De raad ging niet akkoord met het voorstel van GroenLinks om geen belastinggeld te steken in de Nieuwe Kuip. Bonte: ,,Wij willen graag investeren in alles rond het stadion, omdat daar ook de amateursport een flinke impuls krijgt. Maar de overheid moet niet bijdragen aan een commerciële onderneming die het geld ook uit de markt kan halen.”