Rotterdam moet gastheer worden van de Roze Zaterdag. Dat vindt kandidaat-raadslid Peter Jan de Werk. ,,Dat is al bijna weer tien jaar geleden. Gelukkig hebben we er al voor gezorgd dat in 2011 de Euro Games naar Rotterdam komen, maar de verdere ontwikkeling van gay-events mag ook wel een ‘boost’ krijgen.”

Peter Jan de Werk is verkiesbaar in de deelgemeente Feijenoord en voor de gemeenteraad van Rotterdam. Hij wil van Rotterdam de meest homovriendelijke stad van Nederland maken. ,,Rotterdam is misschien wel de meest diverse stad van Nederland en de deelgemeente Feijenoord, waar ik woon, is daarin al helemaal een uitblinker. Qua homovriendelijkheid stralen we dat totaal niet uit. Ondanks het feit dat ondernemers hun best doen, is het droef gesteld met het homo uitgaansleven in Rotterdam. Wat mij betreft gaan we werken aan een veel beter uitgaansleven. Een waarom moeten wij naar Amsterdam voor onze homofeestjes? Dat is toch van de gekken?”

Ook moet Rotterdam de komende jaren nog meer werk gaan maken van de veiligheid voor homo’s op straat. De Werk: ,,Dat bereik je nu eenmaal niet met cameratoezicht, maar door een heel scala aan zaken. Zoals meer blauw op straat. Maar acceptatie van homoseksualiteit komt vanuit de mens en vanuit de opvoeding. En dat laatste is waar het om gaat. Educatie! Een ander beeld over homoseksualiteit, of in elk geval een genuanceerd beeld, krijg je niet door mensen emancipatie door de strot te drukken. Daar moet je aan werken. Door mensen tot achterlijken te verklaren wanneer ze ons gays niet accepteren bereik je in ieder geval geen enkel effect.”