Politieke partijen moeten burgers niet langer over één kam scheren op grond van hun afkomst. Dat zegt Nourdin el Ouali, kandidaat-raadslid voor GroenLinks. ,,In onze stad zien sommige politieke partijen verscheidenheid als vloek en als bron van alle ellende. Deze partijen schreeuwen om integratie, maar bouwen in werkelijkheid muren en zij vergroten de kloof.”

Er worden de laatste jaren heel wat ongezonde debatten gevoerd in Nederland, vindt Nourdin el Ouali. De nummer twee van GroenLinks wil in de gemeenteraad van Rotterdam een einde maken aan de zwartgallige manier waarop partijen omgaan met problemen. ,,Neem bijvoorbeeld de mosquito. Dat is een apparaatje dat een irritante pieptoon verspreidt waar alle jongeren last van hebben. Hangjongeren staan honderd meter verderop en de rest betaalt de rekening. We moeten niet onze ogen sluiten voor problemen, maar met generaliseren en met dit soort grof geschut schiet niemand iets op.”

El Ouali wil liever betere persoonlijke begeleiding van leerlingen, een verdubbeling van het aantal brede scholen en voldoende stageplekken voor jongeren. ,,GroenLinks wil de meest optimale mogelijkheden voor Rotterdammers om hun talenten te ontwikkelen. En het groepje jongeren dat problemen veroorzaakt in de stad, moet je partner maken van de oplossing. Dus met ze praten en in samenspraak de ruimte vaststellen, maar ook duidelijke grenzen aangeven. Zo maak je jongeren bondgenoot van de afspraken.”

Groenlinks wil dat iedereen zichzelf kan zijn en dat Rotterdammers anderen in de stad de ruimte geven om ook zichzelf te zijn. ,,Het maakt gewoon niet uit of je homoseksueel bent, Antilliaan of gehandicapt. Als mijn autoruit wordt ingegooid, interesseert het mij niet of de dader autochtoon of allochtoon is of wat zijn seksuele geaardheid is. Het is een crimineel die aangepakt moet worden. Ik wil opkomen voor een Rotterdam waar het generaliseren stopt en waar iedereen zich verantwoordelijk voor elkaar voelt en mensen met elkaar in contact staan.”