GroenLinks heeft de jongste lijsttrekker van Rotterdam. Emile Cammeraat is 19 jaar oud en is verkiesbaar voor de Centrumraad. Vandaag zijn de kieslijsten voor Rotterdam en alle deelgemeenten definitief goedgekeurd.

Emile Cammeraat studeert aan de Erasmus Universiteit en is volgens de kandidatencommissie ‘een jonge kandidaat met politieke ambities, met een links hart, en een positieve uitstraling’.

Cammeraat is nieuwsgierig en kritisch tegelijk. ,,Dat heeft mijn politieke bewustzijn helpen ontwikkelen en het heeft me gemotiveerd om politiek actief te worden. Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in politiek en dan met name links-liberale politiek”, vertelt Cammeraat, die ‘een eerlijke verdeling’ zijn kernpunt noemt. ,,Investeren in onderwijs, het ondersteunen van mensen met het zoeken naar een baan en schuldhulpverlening; dat vind ik belangrijke punten. Het helpen realiseren van vrijheid en gelijke kansen voor iedereen zijn voor mij ook van zeer grote betekenis. Veel dingen die door de politiek besloten worden, hebben betrekking op de toekomt. Ik ben onderdeel van die toekomst en daarom wil ik me op jonge leeftijd al inzetten.”

In de deelgemeente wil Cammeraat zich met name richten op burgerparticipatie en jongeren. ,,Zeker op deelgemeentelijk niveau zouden burgers meer betrokken moeten worden bij zaken die in de wijk spelen, van bouwprojecten tot kinderspeeltuinen. Zulke dingen zijn er juist voor de buurtbewoners of het raakt hen heel direct, dus moeten bewoners ook zo goed mogelijk worden ingelicht en bij dit soort processen worden betrokken. Ook zal ik me ervoor inzetten dat het geluid van centrumbewoners goed doorklinkt in de gemeenteraad van Rotterdam. Natuurlijk heeft het centrum een regiofunctie, maar de belangen van de 30.000 bewoners mogen niet vergeten worden.”