GroenLinks in Rotterdam Noord is verbijsterd door het onaangekondigde besluit van de NS om de openingstijden van de bewaakte fietsenstalling aan de Blijdorpzijde te verkorten. ,,Dit druist regelrecht in tegen het fietsvriendelijke beleid dat GroenLinks voorstaat", zegt Reinout van Schouwen, kandidaat-raadslid in Noord.

De stalling sloot vóór januari dit jaar om 23:00. De NS heeft de uren ingeperkt, waardoor de stalling nu om 7:00 open gaat en om 22:00 alweer sluit. Van Schouwen: ,,Fietsers uit Noord die vroeg van huis vertrekken of laat thuiskomen, moeten straks drie kilometer omfietsen of zich met de fiets aan de hand door de Provenierstunnel wurmen als ze bewaakt willen parkeren. Dat is onacceptabel.

Arno Bonte, lijsttrekker van GroenLinks Rotterdam, voegt toe: ,,De fiets is een belangrijk vervoermiddel voor voor reizigers die met de trein reizen. Dat moet de NS zich goed realiseren. De bewaakte fietsenstalling is dit jaar ook weer duurder geworden. Een prijsverhoging doorvoeren en tegelijkertijd de service verslechteren is een verkeerd signaal. Wij willen daarom dat de bewaakte fietsenstalling aan beide kanten van het station open blijft tot de laatste trein is aangekomen."

GroenLinks voert de komende weken actie om de fietsenstalling open te houden. In de stalling aan de noordzijde liggen handtekeningenlijsten. Ook gaat een campagneteam de straat op om steunbetuigingen te verzamelen. Lijsttrekker Arno Bonte zal de petitie later aanbieden aan de NS en Prorail.