Het aantal mensen dat op GroenLinks wil gaan stemmen, is in de Maasstad met twintig procent gestegen. Dat blijkt uit een verkiezingsonderzoek onder 880 Rotterdammers, dat in opdracht van het Algemeen Dagblad is gehouden.

GroenLinks haalt in de politiek peiling 5,3 procent van de stemmen als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. Dat is bijna een procentpunt meer dan bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen. De stijgende populariteit van GroenLinks is net niet genoeg voor een extra raadszetel. De partij heeft nu twee zetels.

Opvallend is het grote verlies voor Leefbaar Rotterdam. Deze partij haalt slechts vier zetels, een verlies van tien. De PvdA verliest vier zetels, maar blijft de grootste met 14 zetels. D66 wint fors en stijgt van één naar zes zetels. Het CDA wint vier zetels en komt uit op zeven raadsleden. De SP en de ChristenUnie krijgen ieder een extra zetel erbij.

Arno Bonte, kandidaat-lijsttrekker voor GroenLinks, is tevreden over de stijging in de kiezersgunst. ,,Met een goede campagne moet het lukken om een derde zetel en misschien zelfs een vierde zetel binnen te halen. Met de Europese verkiezingen haalden we dit jaar omgerekend al vier zetels in Rotterdam. De strijd om de zetels van Leefbaar Rotterdam kan beginnen."