GroenLinks inspecteert op zaterdag 19 september het fietspadennetwerk in Rotterdam Rijnmond. Fietsers rijden vanuit verschillende gemeenten in estafette vele tientallen kilometers door de regio.

GroenLinks wil met de inspectie eventuele gebreken aan fietspaden in kaart brengen. ,,Het fietswegennet moet snel, veilig en comfortabel zijn en de aansluitingen moeten kloppen", zegt Willem Visser van GroenLinks Rijnmond. ,,Als je het reizen per fiets sneller maakt en het parkeren van de fiets makkelijker, dan zullen meer mensen naar school of naar het werk fietsen. We hoeven dan niet de hele regio te asfalteren. Lichaamsbeweging maakt mensen bovendien aantoonbaar gelukkiger en gezonder en dat is zeker niet onbelangrijk."

De estafette vertrekt vanuit Vlaardingen, Barendrecht en Lansingerland. In verschillende etappes voert de tocht over regionale fietsroutes naar het centrum van Rotterdam. Vanaf daar gaan de fietsers via Rotterdam-Noord naar Hillegersberg. De route eindigt op de mobiliteitsmarkt in Capelle a/d IJssel. Bezoekers kunnen daar duurzame auto's, fietsen en andere vervoermiddelen bekijken en uitproberen.

GroenLinks houdt de fietsestafette voor de tweede keer. De partij zet zich in de verschillende gemeenteraden in voor een hoogwaardig regionaal fietsroutenet met aanvullende voorzieningen zoals veilige stallingen, servicepunten en de mogelijkheid om de fiets in het openbaar vervoer mee te nemen.