GroenLinks wil dat het Urban Podium in de Maassilo komt. Een meerderheid van de gemeenteraad twijfelde in juni aan de beoogde locatie en vroeg om stopzetting van de verbouwing van de voormalige graansilo. Raadsleden opperden dat het podium voor stedelijke muziekstijlen beter in een ander gebouw kan komen.

Uit een onafhankelijk onderzoek dat in het zomerreces is uitgevoerd door een bureau dat gespecialiseerd is in horecalocaties, blijkt dat de Maassilo toch de beste plek is. In het onderzoek zijn veertien mogelijke gebouwen met elkaar vergeleken op onder meer de faciliteiten en de aantrekkelijkheid voor de doelgroep. Het bureau concludeert dat alleen het gebouw van Waterfront als alternatief een kans maakt. De stichting Urban Culture Podium is het daarmee echter niet eens. De plafonds zouden te laag zijn en daardoor is het gebouw voor urban dansers ongeschikt, aldus voorzitter Robert de Haas.

GroenLinks steunt het oude plan voor de Maassilo. ,,De gemeente heeft al flink geïnvesteerd in het verbouwingsplan voor de silo, met steun van de gemeenteraad. Alle seinen staan nu weer op groen om door te gaan”, zegt burgerraadslid Nadya van Putten. ,,Nu alsnog stoppen met de Maassilo is niet alleen zonde van het geld, maar het leidt ook nog eens tot een minder geschikte locatie.”