Op 5 september sluit de kandidaatstellingstermijn voor de raadsverkiezingen in 2010. GroenLinks Rotterdam wil wederom met sterke en aansprekende kandidaten meedoen en zoekt daarom met spoed nieuw talent.

Groenlinks streeft in Rotterdam naar zetelwinst en naar een gedeeltelijke vernieuwing van de fracties. Daarom zoekt de partij mensen die vanaf 2010 in de deelraad of de gemeenteraad willen. ,,We hebben twaalf deelgemeenten, twee wijkraden en één gemeenteraad", zegt voorzitter Frans de Wuffel. ,,Je kunt je voorstellen dat we dus heel veel goede kandidaten nodig hebben om het GroenLinks-geluid te laten horen."

Inwoners van Rotterdam die lid zijn van GroenLinks of die de ideeën van de partij van harte steunen, zijn welkom. De kandidaten kunnen zich tot uiterlijk 5 september aanmelden bij de kandidatencommissie. Voor de procedure en het aanmeldformulier klik je op de link 'meer informatie' onderaan dit bericht.

Frans de Wuffel: ,,Ook als je zelf geen aspiraties hebt om (deel)-raadslid te worden, maar je kent wel mensen die misschien geschikt zijn, schroom dan niet om hen actief te vragen. Natuurlijk twijfelen mensen, want wie heeft er nu zelf ervaring met het raadswerk? Toch is het goed om het gesprek aan te gaan met de kandidatencommissie. Met name vrouwen willen we aanmoedigen om zich kandidaat te stellen, zodat we straks een diverse lijst kunnen presenteren."