Op 3 maart 2010 worden in Nederland gemeenteraadsverkiezingen gehouden. GroenLinks Rotterdam wil wederom met sterke en aansprekende kandidaten meedoen en zoekt daarom naar nieuw talent.

Groenlinks Rotterdam streeft naar zetelwinst en naar een gedeeltelijke vernieuwing van de fracties. Daarom zoekt de partij mensen die vanaf 2010 in de deelraad of de gemeenteraad willen. ,,We hebben twaalf deelgemeenten, twee wijkraden en één gemeenteraad", zegt voorzitter Frans de Wuffel. ,,Je kunt je voorstellen dat we dus heel veel goede kandidaten nodig hebben om het GroenLinks-geluid te laten horen."

Inwoners van Rotterdam die lid zijn van GroenLinks of die de ideeën van de partij van harte steunen, zijn welkom. De kandidaten kunnen zich tot uiterlijk 5 september aanmelden bij de kandidatencommissie. Daarna volgt een gesprek en een advies van de kandidatencommissie voor een plekje op de lijst.

Frans de Wuffel: ,,Kandidiaten kunnen zelf aangeven op welke plek ze willen staan. Maar we willen wel graag op alle plekken geschikte mensen die ook echt in de raad zouden willen. Als halverwege de periode iemand ziek wordt of noodgedwongen moet verhuizen, kan een persoon lager op de lijst toch ineens een zetel krijgen. Daarom moet iedereen voldoen aan onze kwaliteitseisen."

Mensen met interesse vullen het kandidaatstellingsformulier in en sturen dat voor 5 september naar de kandidatencommissie. In november besluiten de leden op het najaarscongres over de lijsten en over het verkiezingsprogramma. ,,Daarna is het ruim baan voor de campagne en gaan we er vol tegenaan om zetels te winnen."

Kom ook naar de speciale informatieavond voor aanstormende (deel-)raadsleden, op woensdag 2 september.