GroenLinks wil een einde maken aan de onveilige situatie voor fietsers bij het benzinestation aan de Maasboulevard. Automobilisten die willen tanken, kruisen soms met vijftig kilometer per uur het fietspad om bij het benzinestation te komen, terwijl fietsers voorrang hebben.

Het fietspad bij het benzinestation op de Maasboulevard is ongeveer een half jaar geleden nog aangepast. De gemeente heeft in een kronkel van het fietspad vluchtheuveltjes aangelegd. Het drukbereden fietspad is door deze maatregel smaller geworden, waardoor fietsers extra vaart moeten minderen. ,,Fietsers hebben nu meer aandacht nodig voor het nemen van de bocht en voor eventueel passerende brommers op de smalle fietsstrook. Zij kunnen daardoor minder aandacht besteden aan het naderende autoverkeer”, zegt raadslid Arno Bonte.

De Fietsersbond heeft de noodklok geluid over de gevaarlijke situatie. ,,Terecht”, zegt Bonte. ,,Auto’s kunnen nog steeds doorscheuren, terwijl fietsers - die voorrang hebben daar – extra worden belemmerd en maar moeten bekijken of ze niet van de sokken worden gereden.”

GroenLinks heeft het college gevraagd om een goede oplossing. ,,Denk aan een drempel voor automobilisten of aan het aanleggen van het fietspad bovenop een drempel. Een snelheidsbeperking van 10 kilometer op de uitvoegstrook of geverfde waarschuwingen zijn ook een manier om de kans op ongelukken te verkleinen.”