GroenLinks Rotterdam is erg tevreden met de resultaten van de begrotingsbehandeling van donderdag 13 november. Daarbij werden 5 moties van GroenLinks aangenomen.

Fractievoorzitter Anneke Verwijs is vooral blij dat met de aangenomen moties meer aandacht komt voor jongeren, wat helemaal past bij de inzet van GroenLinks voor het Jongerenjaar. Zij diende een motie in om een meidenvilla op Zuid te realiseren. Ook vroeg ze de burgemeester in een motie om jongeren te betrekken bij het vormgeven van het veiligheidsbeleid, zodat zij daarbij niet alleen als probleem worden gezien maar gebruik wordt gemaakt van hun ideeën en creativiteit.

GroenLinks diende ook een motie in over het faciliteren van burgerparticipatie, met als doel de initiatiefnemers van nieuwe projecten goed voor te lichten zodat niet iedereen steeds opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Ook kan op deze manier voorkomen worden dat er 5 clubjes voor hetzelfde doel worden opgericht. Al deze moties werden aangenomen.

Raadslid Arno Bonte koos voor duurzaamheid als speerpunt. Met zijn motie over energiezuinige gemeentelijke gebouwen kreeg hij voor elkaar dat de wethouder bij nieuwbouwprojecten veel aandacht zal besteden aan duurzaamheid, en dat investeringen op dit gebied naar voren worden gehaald. Daarnaast deed de wethouder van Verkeer de toezegging dat ze in gesprek gaat met de initiatiefnemers van elektrische auto's.

De enige motie die het niet haalde was de motie Rotterdam(mers) voor Gaza. Deze motie, die het College vroeg te onderzoeken op welke manier Rotterdam(mers) een bijdrage zou(den) kunnen leveren aan de humanitaire problemen in Gaza, was ondertekend door GroenLinks, SP, PvdA en D66 haalde het niet omdat drie raadsleden van de PvdA tegen deze motie stemden.