GroenLinks wil dat de bewegwijzering rond het centraal station snel wordt verbeterd. Sinds de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe station is het Stationsplein veranderd in een doolhof. Helaas bieden de borden meestal geen uitweg. Ze zijn nu vaak slecht zichtbaar of wijzen in de verkeerde richting. Vooral niet-geroutineerde reizigers ondervinden daar hinder van. 

Vorige week veranderde de looproute aan de westzijde van het Stationsplein, maar nog niet alle borden zijn daar op aangepast. GroenLinks-raadslid Arno Bonte wil dat dat zo snel mogelijk alsnog gebeurt. 'Mensen staan nu vaak verdwaasd om zich heen te kijken en worden vervolgens de verkeerde kant op gestuurd. Dat is niet goed. Voor treinreizigers telt elke seconde, je moet ze zo snel mogelijk de kortste weg naar het station wijzen.'

Ook voorzieningen, zoals de bewaakte fietsenstalling in het Groothandelsgebouw, zijn door slechte bewegwijzering slecht vindbaar. Sinds de verbouwing van het Centraal Station is de omzet van de bewaakte fietsenstalling gehalveerd. Bonte heeft het college van B&W gevraagd zo snel mogelijk met een verbeterde bewegwijzering op en rond het Stationsplein te komen.