De politie Rotterdam Rijnmond gaat in 2008 experimenteren met zeppelins. Dat heeft de Rotterdamse korpschef Aad Meijboom bekend gemaakt op de kerstborrel van de politie Rotterdam-Rijnmond. Met de proef wil de politie onderzoeken of zeppelins geschikt zijn ter vervanging van politiehelikopters. GroenLinks-raadslid Arno Bonte, indiener van het initiatiefvoorstel 'Zeppelins in Rotterdam’, is blij dat de politie een van de voorstellen uit de notitie heeft overgenomen.

De zeppelins zullen onder andere ingezet worden bij evenementen waar veel publiek op af komt, zoals de Wereldhavendagen, of belangrijke voetbalwedstrijden. GroenLinks ziet zeppelins als een goed alternatief voor tv- en politiehelikopters en reclamevliegtuigjes die nu bij grote evenementen boven de stad cirkelen. Bonte: "In een zeppelin is ruimte voor tien verschillende camera's, zodat zowel tv als politie er gebruik van kunnen maken. Bovendien kan de romp voor reclameuitingen worden gebruikt, zodat daarmee de luidruchtige reclamevliegtuigjes kunnen worden vervangen."

Zeppelins hebben een milieuvoordeel, omdat ze door een met helium gevulde draagzak in de lucht blijven drijven. De schone luchtschepen gebruiken daarom - in tegenstelling tot helikopters en vliegtuigen - geen energie om de zwaartekracht op te heffen. Alleen de voortstuwing kost energie, maar dat is relatief weinig.