Op de klachtensite over de invoering van de ov-chipkaart in Rotterdam zijn tot maandag duizend klachten binnengekomen. GroenLinks Rotterdam heeft de site ov-chipklacht.nl begin juli opgezet.

Reizigers kunnen op de website hun klachten kwijt over de kaart. De bedoeling is dat de ov-chipkaart vanaf 1 oktober de strippenkaart volledig vervangt voor vervoer met de Rotterdamse metro. Daarna volgt het tram- en busvervoer.

GroenLinks-raadslid Arno Bonte zal de Rotterdamse vervoerswethouder Jeanette Baljeu deze week vragen de streefdatum om in de metro over te gaan op de ov-chipkaart met een half jaar uit te stellen. 'Uit alle klachten zijn vijftig problemen aan het licht gekomen. Dat zijn dezelfde die we hebben gemeld na de eerste vijfhonderd klachten. Kennelijk zijn deze nog niet opgelost', aldus Bonte maandag.

De klachten op de site gaan vooral over verkeerde bedragen die verschijnen op de displays bij het in- en uitchecken. Ook worden de verkeerde stations vermeld en daarmee ook verkeerde bedragen van het tegoed op de kaart afgeschreven. 'Tevens hebben de studenten die nu met een ov-jaarkaart reizen geen ov-chipkaart gekregen. Als ze die niet voor 1 oktober ontvangen dan staan ze voor een dicht poortje', zegt Bonte.