GroenLinks in Rotterdam wil wandelaars in de stad de boom insturen. Letterlijk. Op een hangbrug. Raadslid Arno Bonte ziet het helemaal voor zich. Wandelaars die volgend jaar zomer in het Kralingse Bos op grote hoogte op een hangbrug óver de bomen kunnen lopen. Met uitzicht op de plas, skyline én een groen tapijt van boomkruinen.

,,De gemeente Rotterdam heeft 2008 uitgeroepen tot Groenjaar. Het moet leiden tot meer groen in de stad en mensen moeten meer met groen in aanraking komen," legt Bonte uit. ,,Lopen over bomen, laat mensen letterlijk op een andere manier naar groen kijken."

In Drenthe bestaat al een soortgelijk project: het Boomkroonpad. Op twintig meter hoogte worden bezoekers over een staal- en houtconstructie van loopbruggen en uitkijkplatforms geleid. Een 1,5 miljoen gulden kostend initiatief van Staatsbosbeheer. Sponsorgeld en vijf euro entree moeten de kosten dekken.

Bonte vindt dat voor zijn hangbrug geen entree mag worden geheven. In ieder geval niet in het Groenjaar. ,,Het is per slot van rekening een cadeau voor de Rotterdammers. Misschien dat mensen na het Groenjaar een kleine bijdrage kan worden gevraagd."