The Black Achievement Awards is een gala waar onbekende en bekende ‘black achievers’ geëerd worden. Waar het zwart talent wordt gevierd en zwarte mensen die zich op verschillende terreinen inzetten in onze samenleving in het zonnetje worden gezet door ze te nomineren en enkelen van hen te onderscheiden met een award. De awards gaan naar personen die zich binnen hun vakgebied inzetten voor de zwarte gemeenschap. Zo zijn er awards in de categorieën Wetenschap & Onderwijs, Kunst & Cultuur, Sport, Mens & Maatschappij en Ondernemerschap. Daarnaast werd ook dit jaar weer een oeuvreprijs uitgereikt aan een persoon uit de zwarte gemeenschap die gedurende een lange tijd een belangrijke en positieve bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse samenleving.

Onze raadsleden Larissa Vlieger en Marvin Biljoen waren beiden aanwezig bij deze viering in het Amsterdamse DeLaMar theater op maandag 31 oktober. Larissa Vlieger: "Het was een geweldige avond. De optredens waren een mix van jeugdig talent en zeer getalenteerde mensen met wat meer jaren ervaring, denk aan een Edsilia Rombley. De life time achiever award ging dit jaar naar naar Helen Kamperveen. Persoonlijk was ik dit jaar het meest trots op de winnaar van de categorie Kunst &  Cultuur, Rotjoch (officieel Angelo Diop). Zelf kijk ik al jaren veel naar het YouTub-kanaal genaamd 101Barz, een plek waar Nederlandse (en soms Internationaal) raptalent hun skills kan laten zien. Zelf was ik aanwezig met een grote groep leden van de studentenvereniging Tribez, een vereniging voor studenten met Afro-Caribische roots uit Den Haag en omstreken."

Marvin Biljoen: "Ik ga al jaren naar dit prachtige gala samen met mijn vrouw. Vooral omdat ik het fijn vindt om mensen te herkennen en erkennen en het blijft ook gewoon bijzonder om te zien dat er een plek is waar mensen van kleur geëerd worden voor hun talenten! Daarnaast is het altijd een erg inspirerende avond en zoals ook dit jaar werd benadrukt: ‘Rolmodellen zijn zeer belangrijk’. Met hetgeen wat we doen in de Rotterdamse raad hoop ik ook voor velen een rolmodel te zijn. Van de muzikale bijdragen van Joya Mooi en KaySlice hebben we echt genoten!"

Als GroenLinks Rotterdam hechten wij veel waarde aan diversiteit en het vieren hiervan. Wij zullen dit soort evenementen dan ook zeker blijven uitlichten en steunen.