VOORDRACHT KANDIDATENCOMMISSIE

Luuk is een toegankelijke en deskundige GroenLinkser die binnen en buiten de partij veel politieke ervaring heeft opgedaan. Zo heeft hij vier jaar in de deelgemeenteraad Delfshaven gezeten, was hij lang beleidsmedewerker voor GroenLinks in het Europees Parlement en de Tweede Kamer en is hij momenteel politiek assistent van wethouder Judith Bokhove. Luuk is goed op de hoogte van wat er speelt in de Rotterdamse politiek en heeft een uitstekend gevoel voor wat politiek haalbaar is. Zijn inhoudelijke deskundigheid op een groot aantal dossiers helpt hem om in ingewikkelde kwesties snel tot de kern door te dringen. Luuk is tegelijkertijd bedachtzaam en doortastend en kan zijn standpunten scherp en overtuigend voor het voetlicht brengen.

BIOGRAFIE

Luuk woont ruim dertien jaar in Middelland, midden in Rotterdam. Sinds 2018 werkt hij als politiek assistent voor wethouder Judith Bokhove op het gebied van mobiliteit, jeugdhulp en taal. Daarvoor heeft hij in de Tweede Kamer en in het Europees Parlement gewerkt voor GroenLinks op veel verschillende onderwerpen. Tussen 2010 en 2014 heeft hij in de deelraad gezeten in Delfshaven.

“De afgelopen vier jaar heb ik hard gewerkt met het stadsbestuur om Rotterdam de goede kant op te krijgen. We hebben gezorgd voor schonere lucht; voor meer ruimte voor fietsen, voor lopen en voor groen; en 30 km per uur wordt de standaard in de stad. Daarnaast hebben we veel geïnvesteerd in de verbetering van taalvaardigheid onder volwassenen en meer aanbod van passende jeugdhulp.”

Luuk is actief op zowel groene als sociale onderwerpen, maar maakt zich ook hard voor een gastvrije stad waar niemand buitengesloten wordt.