De zwemwedstrijd rond het Noordereiland kan dit jaar gewoon doorgaan. Dankzij GroenLinks krijgt de organisatie 5.000 euro subsidie om het festijn te organiseren.

GroenLinks is warm voorstander van het zwemevenement Rondje Noordereiland. Vorig jaar deden, na een zware voorselectie, bijna twintig zwemmers mee. Dit jaar wil de organisatie doorgroeien, maar even leek het evenement financieel in het water te vallen vanwege gebrek aan een sponsor. Organisator Erik van Loon wilde voorkomen dat hij net als vorig jaar uit eigen zak hekwerken en andere kosten moet betalen. GroenLinks kaartte de financiële nood met succes aan tijdens de raadsvergadering, waarna wethouder Lamers over de brug kwam.

Met de subsidie is het evenement in ieder geval voor dit jaar gered. Van Loon heeft echter grote plannen. Hij wil ook de historische zwemwedstrijd op de Delfshavense Schie tot leven wekken. Raadslid Arno Bonte is blij met de initiatiefnemer: ,,Aan het Rondje Noordereiland alleen al doen meer topsporters mee dan aan de Red Bull Air Race en de Bavaria City Race bij elkaar. Het is bij uitstek een evenement waarmee Rotterdam zich kan profileren als duurzame evenementenstad."