Rotterdammers kunnen in de toekomst misschien ook op vrijdag en zaterdag terecht in de vijftien gemeentelijke zwembaden. Nu zijn de baden op die dagen bijna allemaal gesloten.

Uit een inventarisatie van GroenLinks bleek deze zomer al dat de openingstijden van de zwembaden niet goed op elkaar zijn afgestemd. Bijna alle baden zijn dicht op vrijdag en zaterdag. Op werkdagen kunnen zwemmers vaak niet op aaneengesloten uren terecht voor banenzwemmen en vrijzwemmen en bovendien hanteren de meeste zwembaden identieke openingstijden. 'De schema’s zijn niet slim doodacht. Mensen die een baan hebben komen er bekaaid vanaf', aldus raadslid Arno Bonte.

Zwembaden vallen onder de verantwoordelijkheid van de deelgemeenten. Wethouder Peter Lamers heeft toegezegd dat hij de zwembadtijden beter wil gaan coördineren. Een meerderheid van de raad wil ook dat zwembaden op vrijdagen en zaterdagen open gaan. 'Dat is een mooie opsteker', zegt Bonte. 'Het is vreemd dat de meeste zwembaden tegelijk open zijn. En dat ze tegelijk gesloten zijn op momenten dat de meeste mensen willen zwemmen. Ik ben blij dat de wethouder daar nu iets aan wil doen.'

Lees ook: 'Zwembaden zijn te vaak gesloten'