Zorg voor een toegankelijke Pride

GroenLinks vindt het van essentieel belang dat manifestaties en demonstraties in Rotterdam toegankelijk zijn voor iedereen. Op zaterdag 28 september was er een grote opkomst bij de zesde editie van de Pride Walk in Rotterdam. Helaas was de - door de gemeente toegewezen - route dit jaar niet goed gekozen: mensen met een beperking ondervonden hinder.

Wij ontvingen klachten van deelnemers in een rolstoel, mensen die niet goed ter been waren of met een kinderwagen de route wilde lopen. Zij liepen letterlijk en figuurlijk tegen drempels op; rolstoelen en kinderwagen moesten over trappen worden gedragen.

Rotterdam is een van de Koplopergemeentes voor het invoeren van het VN-verdrag inzake de rechten van mensen met een handicap. Het doel van dit verdrag is een inclusieve samenleving waarbij iedereen kan meedoen en een handicap geen beperking mag zijn. GroenLinks is van mening dat Rotterdam ook hier voorop moet lopen. Wij vinden dat de gemeente moet zorgen voor toegankelijke routes voor manifestaties en demonstraties in onze stad zodat iedereen kan meedoen. Toegankelijkheid moet als criterium worden opgenomen voor het toewijzen van routes.