Voortvarende aanpak energietransitie, armoedebestrijding en duurzaam wonen

Het Rotterdamse stadsbestuur presenteert vandaag de voorjaarsnota (kaders voor de begroting). GroenLinks is blij met de groene koers, de aandacht voor duurzaam wonen en de voortvarende aanpak voor armoedebestrijding. Hiermee wordt Rotterdam groener en eerlijker.

Energietransitie

Rotterdam gaat een groene koers varen. Het stadsbestuur trekt de komende jaren tientallen miljoenen uit voor klimaatbeleid en schonere lucht. ‘Met deze investeringen laten we zien koploper duurzaamheid te willen zijn in Nederland.’, aldus fractievoorzitter Lies Roest.

Armoede-aanpak

Het stadsbestuur pakt ook op ambitieuze wijze de ongelijkheid in de stad aan. Roest: ‘We zorgen dat minder kinderen in armoede opgroeien en gaan meer Rotterdammers uit de schulden helpen. Daarnaast trekken we extra geld uit voor de zorg, zodat die voor alle Rotterdammers toegankelijk blijft. Ons doel is om de nieuwe generatie kinderen en jongeren zonder achterstanden op te laten groeien door te investeren in onderwijs.’

Bouwen aan een duurzame stad

We investeren in een groene duurzame woonstad voor elke Rotterdammer. Met 20 hectare extra groen en de bouw van 18.000 woningen voor elke portemonnee. Bovendien zetten we samen met bewoners en corporaties in op het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad. 

‘Het versnellen van de energietransitie, het terugdringen van de ongelijkheid in onze stad en het bouwen van extra woningen zijn niet voor niets de dossiers die wij in ons coalitieakkoord als topprioriteiten hebben vastgesteld’, zegt Roest. ‘Dit zijn ook de prioriteiten die wij keer op keer te horen krijgen van de Rotterdammers die wij spreken tijdens onze campagne-acties. Wij zijn trots dat dit stadsbestuur nu doorzet. Onze stad verdient een groene en sociale aanpak!’