Het tekort aan fietsklemmen bij het Centraal Station neemt steeds grotere vormen aan. De Rotterdamse GroenLinks-fractie wil daarom dat de gemeente snel zeshonderd extra fietsklemmen plaatst om een fietschaos te voorkomen.

Bij een telling van GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte en wethouder Jeannette Baljeu bleek in juli een tekort van bijna driehonderd parkeerplekken rond het Centraal Station. Dat tekort neemt eind deze maand met nog eens driehonderd plekken toe. Dan verdwijnt een groot deel van de fietsklemmen voor het Groothandelsgebouw, vanwege de herinrichting van het Weena.

‘Het tekort aan fietsparkeerplekken is dramatisch. Fietsers kunnen nu al vaak geen vrije plek vinden’, zegt Bonte. ‘Ik vrees voor een fietschaos.’ De GroenLinks'er wil dat de dienst stadstoezicht stopt met het verwijderen van 'fout' geparkeerde fietsen. 'Het is aan fietsers niet uit te leggen dat hun fiets wordt weggeknipt als die buiten de witte lijntjes staat, terwijl de gemeente zelf niet heeft gezorgd voor voldoende vrije plekken.'

Lees ook:
‘Direct stoppen met wegknippen fietsen CS’