Mensen die hun fiets kwijt zijn zouden in de toekomst niet meer helemaal naar industrieterrein Spaanse Polder hoeven om daar hun stalen ros op te halen. Als het aan GroenLinks-raadslid Arno Bonte verhuist het Fietspunt voor weggeknipte en gevonden fietsen naar het Centraal Station.

Gestolen fietsen die door de politie zijn gevonden of foutgeparkeerde fietsen die door Stadstoezicht zijn weggeknipt, worden nu nog naar het Fietspunt in de Spaanse Polder gebracht. Niet logisch vindt Bonte. 'Voor veel mensen is dat slecht bereikbaar. Bovendien zijn de meeste fietsen die daar terechtkomen door Stadstoezicht in de buurt van het station verwijderd.' Als het Fietspunt naar het station verhuist is dat volgens hem veel makkelijker voor zowel de gemeente als fietseigenaren.

Volgens Bonte zou het Fietspunt kunnen worden ondergebracht bij de bewaakte fietsenstalling in het Groothandelsgebouw. De NS heeft het contract met de exploitant van die stalling recent opgezegd. Het verplaatsen van het Fietspunt zou de redding voor de bewaakte stalling kunnen zijn, omdat dat voor een extra inkomstenbron voor de exploitant zorgt. Een 'win-win-oplossing', volgens Bonte.