Een meerderheid van de raad wil dat het Urban Podium toch in de Maassilo komt. De eerdere plannen kunnen nu gewoon doorgaan.

In juni wilde een meerderheid van de raad de verbouwing van de Maassilo tot podium voor stedelijke cultuur nog dwarsbomen. Het eerdere besluit van de gemeenteraad om elf miljoen uit te trekken voor het podium werd toen herroepen, omdat andere locaties beter geschikt zouden zijn en het verbouwingsplan tussentijds werd gewijzigd.

GroenLinks, CDA, SP en bijna de hele fractie van de PvdA zijn nu alsnog akkoord met de voortzetting van de verbouwing in de Maassilo. Uit een onderzoek van een onafhankelijk adviesbureau voor horecalocaties bleek begin september dat de Maassilo samen met het gebouw van Waterfront de enige twee locaties zijn die aan de eisen voldoen. De Maassilo scoorde daarbij net iets beter. In de Maassilo komt bovendien ruimte voor 65 startende ondernemer in de creatieve sector. ,,Dat is een extra pluspunt", vindt fractievoorzitter Anneke Verwijs.

Wethouder Grashoff heeft tijdens de vergadering toegezegd dat het aantal oefenruimten niet daalt ten opzichte van nu. Volgens Verwijs is met het onderzoek en de toezegging voldaan aan de motie uit juni om meer duidelijkheid te krijgen over de locatie. ,,We weten nu zeker dat we op de goede koers zaten.”

Bekijk hier het debat in de gemeenteraad.