Het congres van GroenLinks heeft de Rotterdammers Nadya van Putten en Rogier Elshout op plek vijf en zes gezet op de kandidatenlijst voor de Europese Verkiezingen op 7 juni. De Amsterdammer Judith Sargentini is lijstrekker. 

Nadya van Putten zit voor GroenLinks in de raadscommissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur in Rotterdam. Ze gaat de komende maanden zoveel mogelijk campagne voeren onder Antillianen en Arubanen en hoop op veel voorkeursstemmen. ,,Ik heb speciale aandacht voor de landen en gebieden overzee, die een eerlijker positie binnen de EU moeten krijgen. De ervaringen die ik gemeentelijk en landelijk heb opgedaan wil ik inzetten in Europa, als bruggenbouwer tussen het Caraïbische en Europese deel van het Koninkrijk.”

Rogier Elshout staat op de lijst om de campagne energie te geven. ,,Ik wil niet zozeer naar Brussel, maar ik wil wel mee het land in. Naar de markt, naar debatten en een fris, helder en ontspannen verhaal vertellen. Zonder vingertje, zonder "we gaan allemaal naar de klote" en zonder "Europa is allemaal zo goed". Wel met optimisme, wel met humor en wel met een geloofwaardig alternatief voor het huidige Europa.”