De acties die de afgelopen tijd zijn gevoerd door verschillende partijen in de stad hebben geleid tot inkeer van coalitiepartij DENK omtrent tram 8 en geven hoop voorde andere lijnen. Hoewel GroenLinks Rotterdam blij is dat de meerderheid van de gemeenteraad nu tegen het inkorten van tram 8 is, is ze nog niet tevreden. “We gaan door met actievoeren totdat het hele tramnet beschermd blijft.” aldus GroenLinks raadslid Marvin Biljoen.

De tram is van groot belang voor Rotterdammers. Het is een duurzame, goedkope manier van reizen en een essentieel onderdeel van het OV-netwerk. Om ervoor te zorgen dat alle Rotterdammers op hun werk komen, bij familie langs kunnen en naar de huisarts kunnen komen, is het zaak om de tram te behouden. Niet alleen voor de wijken waarin de achterban van de coalitiepartijen woont, maar voor alle wijken in Rotterdam.

Raadslid Marvin Biljoen roept het college op om het tramnet zo uit te werken dat het werkt voor alle Rotterdammers. Bewoners in West en Zuid hebben recht op de tram zoals die er nu is. Bewoners en ondernemers bij de Groene Hilledijk hebben recht op behoud van het groen. Biljoen: “Kijk waar de tram nodig is, waar deze past en laat deze beslissingen leiden door de geluiden uit de stad en niet door winstberekeningen.”