De liefhebber van muziek kan, ook in deze bijzondere periode, natuurlijk op vele manieren blijven genieten; op radio televisie en internet valt gelukkig genoeg te kiezen. En natuurlijk heeft ieder zijn of haar eigen smaak; daarover hoeven we niet te twisten. Toch een paar tips: dat het advies blijft om thuis te blijven staat natuurlijk niet in de weg om je even een klein beetje uit je comfortzone te (laten) lokken.

Operator
Voor sommigen niet weg te denken, voor anderen wellicht (nog) onbekend; de Rotterdamse radiozender Operator biedt muziek en cultuur via hun website

De Doelen
Elke dag om 12:15 uur kunt u inschakelen via de website van de Doelen voor een lunchconcert. Er zijn mini-concerten te zien en te beluisteren van onder andere; Karsu, Arthur en Lucas Jussen, Maarten van Veen & Nicole Jordan, Lucie Horsch, Melissa Fortes & Paulo Bouwman, Willem 't Hart, Certain Animals, Benjamin Herman, Ruwhel & Manq Carrot en Aart Strootman.

Sublime FM
Onze raadsgriffier Isabelle Broeders zweert erbij, zo meldde ze op 5 april in een twitterbericht: de online radiozender Sublime FM die je kunt luisteren via hun website. Luister naar de beste funk, soul en jazz, ideaal als achtergrondmuziek tijdens het thuiswerken.

Baroeg
Voor de liefhebber van de wat hardere muziekgenres is het Rotterdamse Baroeg natuurlijk onmisbaar. Via de website van Baroeg streamt het poppodium regelmatig (nieuwe) artiesten en muziek. Uiteraard duimen we dat Baroeg Open Air dit jaar - in welke vorm dan ook - op 12 september doorgang kan vinden.

BIRD
Met BIRDtv: Live Sessions brengen de Bird Live-sessies tweewekelijks jong opkomend talent naar de huiskamer. Via een livestream via Facebook tune je in bij deze (hygiënische) jamsessions. Stof je dansschoenen maar af, want ook het Rotterdamse nachtleven vergeten we door de DJ Sets niet. Iedere vrijdag en zaterdag nodigen we de fijnste selectors en turntable-wizards uit voor een virtuele get-down tijdens BIRDtv: Club Lonely. Bird is tevens bezig met een spannend project: vrijdag starten ze met het testen van een reeks tuinconcerten. Hierbij kunnen buurten met een gezamenlijke (binnen)plaats zich aanmelden voor een concert, waarop BIRD een (kleine) band en geluidsinstallatie regelt. Het zit nog in de experimentele fase, maar houdt de website in de gaten.

Rotown
Poppodium Rotown mag natuurlijk niet vergeten worden. Ook alle Rotown-events zijn tot (minstens) 1 juni afgelast. Om de tijd zo leuk mogelijk door te komen, heeft Rotown een bordspel gemaakt waarin het hoofddoel is om als headliner Rotown uit te verkopen. Leerzaam als je artiest bent, maar ook leuk voor iedereen met interesse in hoe het er bij Rotown achter de schermen aan toe gaat. En wat het extra interessant maakt: Alle obstakels en meevallers die je onderweg tegenkomt, zijn waargebeurd en gebaseerd op ervaringen van het Rotown-team zelf. Het Grote ‘Ik verkoop Rotown Uit’ Bordspel is verkrijgbaar via de website van het poppodium.

Motel Mozaïque
Het Rotterdamse festival Motel Mozaïque zou dit weekend plaatsvinden, maar is ook helaas gecanceld. Het goede nieuws is dat ze zoveel mogelijk acts die op MOMO Festival 2020 zouden optreden gaan verplaatsen naar een ander moment. Ook hebben ze flink wat videomateriaal van MOMO Festival voor je online gezet om de verveling tegen te gaan. Te bekijken via de zogenoemde MOMO Sessions op hun website. Wil je het festival supporten? Ze hebben hele toffe merchandise ontworpen die je kunt bestellen in hun Support MOMO Shop.

Eurovisie Songfestival
Helaas of gelukkig, de meningen verschillen nogal, is het Eurovisie Songfestival wat op 12, 14 en 16 mei 2020 in Rotterdam Ahoy zou worden gehouden, afgelast/uitgesteld (daarover wordt komende week een beslissing genomen door de gemeenteraad van Rotterdam). Voor de verstokte fans en liefhebbers zijn er in ieder geval vele manieren om toch het festivalgevoel te kunnen beleven. Zo kun je de gehele dag via internetradiozender ESC Radio luisteren naar 65 jaar songfestivalliedjes, inclusief hits uit de vele voorrondes uit alle deelnemende landen. Voor het wekelijks (her)beleven van een finalegevoel kun je iedere zaterdag meedoen met Eurovision Again. Dit evenement is spontaan bedacht op Twitter door een Britse fan tijdens de coronacrisis  en inmiddels wordt dit samen met de European Broadcast Union (de organisator van het festival) uitgevoerd: iedere zaterdag om 20:45 uur wordt via het twitteraccount @EurovisionAgain bekend gemaakt welke finale die avond wordt gestreamd (via Youtube) en samen met duizenden andere fans twitter je lekker je commentaar mee met de hashtag #EurovisionAgain. spontaan georganiseerde de hashtag #EurovisionAgain. Athene 2006, Moskou 2009, Malmö 2013 en Wenen 2015 zijn inmiddels de revue gepasseerd.