Fractievoorzitter Arno Bonte van GroenLinks wil dat burgemeester Ahmed Aboutaleb evenementenorganisator JMR voluit steunt bij de ambitie om de Dance Parade weer terug te laten keren in Rotterdam.

Evenementenorganisator JMR liet vandaag weten vanaf 2015 de Dance Parade graag weer terug te laten keren in Rotterdam. Achter de schermen werkt het bedrijf aan een plan waarin de stoet met DJ's in een nieuwe vorm kan terugkeren in het centrum van de stad.
 
JMR organiseert jaarlijks zeven grote evenementen in Rotterdam, waaronder het Bevrijdingsfestival en de Nationale Nieuwjaarsnacht. De Dance Parade was jarenlang het grootste feest, maar werd in 2010 door burgemeester Aboutaleb na de strandrellen in Hoek van Holland uit de stad verbannen.
 
Een petitie voor de terugkeer van de Dance Parade werd deze zomer in korte tijd door ruim 7000 jongeren ondertekend. Volgens Bonte is het gemis sinds het verdwijnen van het evenement groot. 'Zonder de Dance Parade is de Rotterdamse evenementenzomer als een feestje zonder muziek.'