De actie die GroenLinks samen met bewoners uit Ommoord, Schiebroek, Hillegersberg en Lansingerland voert tegen de aanleg van snelweg A13/A16 begint zijn vruchten af te werpen. Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad vindt inmiddels dat het voorstel van minister Schultz in de huidige vorm van tafel moet.

Het verzet tegen de A13/A16 wordt steeds zichtbaarder. Op de actiewebsite geensnelwegdoormijnbos.nl tekenden tot nu toe ruim 3000 mensen tegen de komst van de weg en bij vele honderden woningen langs het tracé hangt de actieposter 'A13/A16? No way!' achter het raam.

GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte is optimistisch over het slagen van het verzet tegen de weg. 'Het begint bij steeds meer mensen duidelijk te worden dat de A13/A16 juist problemen veroorzaakt, in plaats van oplost. De miljard euro die de weg kost kan minister Schultz beter investeren in beter openbaar vervoer. Daar los je meer files mee op, en bezorg je minder mensen overlast mee.'

Op zaterdag 18 februari organiseren bewonersorganisaties uit Lansingerland, Ommoord, Schiebroek en Hillegersberg samen met GroenLinks een grote actiebijeenkomst tegen de aanleg van de weg.

Zet hier direct je handtekening en volg de actie op Facebook.
Lees meer over de snelwegplannen in ons Dossier A13/16.