Het stadsbestuur erkent dat zich geregeld gevaarlijke situaties voordoen op het smalle fietspad net voorbij het Oude Maastheater. Verantwoordelijk wethouder Jeannette Baljeu (VVD, verkeer en vervoer) laat weten dat er wordt gewerkt aan een oplossing waarbij ‘de situatie voor zowel fietsers als voetgangers wordt verbeterd’.

Dat schrijft de wethouder na schriftelijke vragen van GroenLinks-raadslid Arno Bonte over het chaotisch stukje Maasboulevard. Eerder lieten zowel fietsers als voetgangers in deze krant hun ongenoegen blijken. De situatie wordt omschreven als ‘levensgevaarlijk’ omdat voetgangers, fietsers en brommers zich op hetzelfde stukje fietspad moeten begeven. Noodgedwongen, want tussen het oude Maastheater en de houten wandelpromenade ontbreekt simpelweg vijftig meter voetpad.

Wethouder Baljeu meldt nu dat ze nog voor de zomer de plannen presenteert. Zo wordt er gedacht aan het doortrekken van de houten wandelpromenade, zodat die aansluit op het Maastheater. Raadslid Anro Bonte laat weten tevreden te zijn met het voorlopige antwoord van de wethouder.

Zowel de Fietsersbond als Veilig Verkeer Nederland (VVN) hebben bezwaar gemaakt tegen de situatie. De Fietsersbond zegt veel klachten te ontvangen. Volgens VVN is het ‘mengen van fietsers, brommers en voetgangers slechts in bijzonder rustige situaties acceptabel’. ,,Dat lijkt niet het geval bij een wandelpromenade langs de Maas.