Door een landelijke wetswijziging is per 1 juli 2023 de periode waarin mensen in een minnelijke schuldregeling (MSNP) aflossen van 36 naar 18 maanden gegaan. Dit is een positieve ontwikkeling maar zorgde er ook voor dat er een groep was die buiten de boot viel. De mensen die tussen de bekendmaking van de nieuwe wet en de daadwerkelijke inwerkingtreding zaten zouden namelijk in de oude regeling vallen.

Omdat wij deze mensen niet zijn vergeten, en dit natuurlijk oneerlijk is, hebben wij samen met de PvdA deze verandering extra onder de aandacht gebracht van de wethouder en hem de opdracht gegeven met een overgangsregeling te komen. De 71 gezinnen die in deze periode vallen worden nu gelijkgesteld en komen dus eerder met een schone lei uit de schuldsanering! Nu kunnen deze gezinnen met meer rust en ruimte bouwen aan hun toekomst in Rotterdam.

Als mensen uit de schulden zijn krijgen ze weer de ademruimte om te werken en te genieten. Daarom blijven we ons inzetten voor iedereen in de schuldsanering. Hoe sneller mensen uit de schulden zijn hoe beter.