Het was echt een snikhete dag. We zijn inclusief ijsjes en snacks compleet gesmolten. Maar wat een waanzinnig leuke dag was het ook. We begonnen de ochtend met een Pride Ontbijt; georganiseerd door onze Europarlementariër Kim van Sparrentak met hulp in de uitvoering van verschillende anderen. Het was gezellig, informatief en er was natuurlijk lekker eten! We waren bijeen met mensen die zich inzetten voor LHBTQIA+ rechten in Rotterdam. Een paar mensen vertelden iets over hoe zij dit doen, het was een goede bijeenkomst. 

Daarna gingen we naar het Willemsplein voor de start van de Pride March. Zowel Kim als ik deden een korte speech. Ik stond samen met twee andere raadsleden op het podium. Zelf stipte ik aan dat wij het regenboogakkoord hebben getekend en dat we ons daar voor gaan inzetten. Maar ook dat transzorg toegankelijker moet en dat we daar in Rotterdam harder aan moeten werken. Natuurlijke schreeuwde ik een paar activistische leuzen van groepen die we niet mogen vergeten, zoals: Black Queer Lives Matter, Non-Binary Lives Matter, Trans Lives Matter. etc. Vervolgens  gingen we met een ontzettend grote stoet mensen aan de Pride March beginnen. 

Het was een groot feest. Het was wel even bikkelen met de hoge zon op ons gezicht, maar onder het genot van een ijsje en wat water hebben we het volgehouden. Het was goed om te zien dat we vanuit GroenLinks en DWARS met een grote groep waren. Tot volgend jaar! (Met nog meer mensen hoop ik).