De gemeente Rotterdam onderzoekt de mogelijkheden voor het bouwen van een mega windmolenpark op de Tweede Maasvlakte of vlak voor de kust. De gemeenteraad steunde vandaag een voorstel van GroenLinks om in het Rotterdamse havengebied een geschikte locatie voor dat park te vinden. Op die plek zouden de grootste windmolens ter wereld moeten verrijzen.

Volgens GroenLinks-raadslid Arno Bonte is het havengebied de perfecte locatie voor het mega windmolenpark. "Dat is de plek waar de energievraag het hoogst is. Die windmolens vormen straks een indrukwekkend landmark langs de monding van de Rotterdamse haven."

De mega windmolens worden op dit moment ontwikkeld door de Universiteit van Virginia in samenwerking met bedrijven als General Electric en Siemens. De windmolens zijn 250 meter hoor en hebben per stuk een vermogen van 50 MegaWatt. "Dat is evenveel als een kleine energiecentrale", zegt Bonte. "Met twintig van die windmolens maken we de vijf kolencentrales in de Rotterdamse haven definitief overbodig."