Rotterdam staat er veel beter voor dan vier jaar geleden, toen GroenLinks en PvdA het stokje overnamen van Leefbaar Rotterdam. Er zijn bijna 25.000 mensen méér aan het werk en 20.000 Rotterdammers gingen naar een taalcursus om Nederlands te leren. ,,Je ziet dat de sociale en menselijke aanpak van dit college zijn vruchten afwerpt. Dat smaakt naar meer”, zegt lijsttrekker Arno Bonte van GroenLinks.

Het stadsbestuur heeft vandaag verantwoording afgelegd over de collegeperiode 2006-2010. De wethouders doen per collegedoelstelling verslag van de behaalde resultaten. ‘Perspectief voor alle Rotterdammers’ was het uitgangspunt van dit college.

De collegepartijen hebben flink geïnvesteerd in onderwijs, werkgelegenheid, klimaatverandering en cultuur. Om de schoolprestaties te verbeteren krijgen op 35 van de 125 brede scholen kinderen verplicht zes uur extra leertijd. Ondanks de economische crisis bleef de bouwproductie in Rotterdam op een ongekend hoog peil. Er zijn eerste palen geslagen voor ruim 11.000 nieuwbouwwoningen. Het Rotterdam Climate Initiative, het grootste klimaatprogramma van Nederland, heeft Rotterdam internationaal op de kaart gezet. Ook is de stad veiliger geworden en telt de stad minder kwetsbare wijken.

Het college heeft 44 van de 56 gestelde collegedoelstellingen volledig of voor meer dan tachtig procent gehaald. GroenLinks-lijsttrekker Arno Bonte is daarover tevreden. ,,Na het hardvochtige beleid van Leefbaar Rotterdam hebben wij laten zien dat een sociale en groene agenda banen oplevert, de veiligheid vergroot en de wijken doet verbeteren. Dit smaakt naar meer om de komende jaren het beleid voort te zetten en Rotterdam nog socialer en groener te maken.”